Köpevillkor

Allmänt

När du som konsument handlar via internet gäller konsumentköplagen, lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (Distansavtalslagen) samt lagen om e-handel.
För företagskunder gäller köplagen samt Lagen om e-handel för de frågor som inte uttryckligen regleras i dessa villkor, med undantag från vad som särskilt anges för konsument nedan.

Toolmarket reserverar sig för eventuella skrivfel och prisändringar. 

 

Avtal

När du som kund gör ett köp via internet ingås ett bindande avtal när du bekräftar ditt köp i kassan. En bekräftelse skickas till dig på e-post efter att du gjort din beställning.

Toolmarket ingår endast avtal med myndig person.

Vid uppenbara felaktigheter i vår information på nätet, t.ex. avseende priser eller kvantiteter, förbehåller vi oss rätten att korrigera dessa i efterhand. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning.
Privatkunder har alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen när du handlar i vår webbshop. Tidsfristen för ångerrätten räknas från det att du tagit emot varan, eller en väsentlig del av den. Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar svarar du som kund för eventuella returkostnader.

Alla varor är vår egendom tills full betalning erlagts.

OBS! För outlösta paket debiteras 395 kronor.

 

Villkor för företag vid köp i Toolmarkets webbshop

Är en vara eller tjänst felaktig har köparen (då denne är ett företag) rätt att begära avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller hävning enligt köplagen. Köparen har dock inte rätt till skadestånd på grund av att en vara eller tjänst är felaktig eller på grund av dröjsmål vid leverans.
I övrigt tillämpas köplagens villkor. 

 

Fakturabetalning

Toolmarket förbehåller sig rätten att göra en kreditupplysning innan leverans av varor. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar. Din adress måste överensstämma med folkbokföringsadressen.

 

Frakt / leverans / upphämtning

Toolmarkets varubilar levererar produkter till de kunder som ligger inom vår körrutt. För kunder utanför körrutten anlitas enbart betrodda speditörer för att säkerställa en säker och snabb leverans. Fraktkostnaden är beroende av vikt, storlek och speditör. Fraktkostnaden som anges i kassan är beräknad på paketförsändelse på max 39kg.

 

Garantier

För varor som säljs via Toolmarkets webbshop gäller 1 års garanti för material- och bearbetningsfel. Dock omfattas inte förbrukningsvaror av någon garanti.

Spara alltid kvitto/faktura då detta gäller som garantibevis.

 

Undantag från ångerrätten:

Följande varor och tjänster omfattas inte av ångerrätt:

– En vara som producerats för och/eller anpassats till köparens specifika ändamål.
– Förbrukningsvaror som ingår i vissa produkter och är brutna ur sin originalförpackning
– En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli  för gammal.                                                                                                                                                      
– En tjänst där fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen.
  Exempel på detta är anpassning av verktyg/tillbehör, byggande av maskiner, import av speciella produkter o.s.v.
– En vara som är använd.
– Företag har ingen ångerrätt. Villkor för företag framgår under rubriken
  ”Villkor för företag vid köp i Toolmarkets webbshop” ovan.

 

Regler vid retur gällande ångerrätt

Följande måste uppfyllas vid åberopande av ångerrätt:
– Kvittot ska bifogas med returen.
– Varan skall ej vara använd eller skadad.
– Varan skall returneras i dess produktkartong samt med dess inneremballage.
– Vid retur skall varan vara komplett med samtliga tillbehör.
 -Varan skall returneras till följande adress:

Toolmarket Norden AB
Att: Webbshop retur
V. Utsjövägen 3B
SE-782 35  MALUNG
SWEDEN

OBS. Kontakta alltid Toolmarket innan returnering. Ring: 0563-811 84 eller mejla: order@toolmarket.se.

Om du har handlat på Toolmarket.se och ovanstående punkter ej uppfylls godkänns inte din retur och varan returneras tillbaka till dig samtidigt som du debiteras för fraktkostnaden. Tänk på att du själv är ansvarig om produkten försämras under returfrakten – se därför till att paketera den väl.

Från att vi har mottagit din retur får du dina pengar inom 30 dagar. Om du har betalat med kort eller postförskott, sätts pengarna in på ditt konto. Observera dock att ersättning för frakt-, administrations- och returkostnader ej utgår.

 

Behandling av personuppgifter

Första gången du handlar hos oss ber vi dig fylla i dina kunduppgifter som namn, adress, e-postadress och telefonnummer, och i samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Det är viktigt att du anger rätt e-mailadress då orderbekräftelsen skickas dit.

Vi behandlar dina personuppgifter med högsta försiktighet och garanterar, i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR, att dina kunduppgifter används på ett korrekt sätt av Toolmarket Norden AB. Enligt dataskyddsförordningen GDPR  har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort helt.

 

Force Majeure

Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför Toolmarket Norden AB’s kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.